Kategorier
Dataspill Innsendt spørsmål

Innsendt spørsmål

Jeg er ganske sikker på at min sønn på 18 år er spillavhengig. Han kan spille opptil 48 timer på en uke, og gjør ikke stort annet enn å spille i fritiden. Å snakke om spilling med ham er et sårt tema som han vil helst unngå. Det er gjennom spill han har sin sosiale arena, og svært sjelden møter han venner fysisk. Som forelder opplever jeg at all spilltid går ut over fokus på f.eks å få tatt bilsertifikat, kosthold og trening – alt annet. Ettersom han er myndig er jeg usikker på hvordan jeg skal gå frem for å hjelpe ham.

Svar: Det er problematisk å være pårørende, da det alltid er begrenset hvor mye du kan gjøre. I dette tilfelle er jeg mindre bekymret for spilleavhengighet, da 48 timer er mye, er det fortsatt ikke så mye. Det er en umulig situasjon for foreldre, da vennene er online, hva skal han gjøre når han ikke spiller. Men i dette tilfelle anbefaler jeg å snakke med sønnen å prøve etter beste evne å komme til en enighet. Det er mulig å kjøpe rutere (åpne en chat for en direkte forklaring om dette) som skrur av nettet på natten om dette er et problem. Ellers blir det rett å slett å komme til enighet med din sønn. Men jeg anbefaler at du åpner en chat, slik at jeg kan få en bedre oversikt, å komme med konkrete tiltak til deg.